Rijopleiding

Maak vrijblijvend kennis met onze rijschool d.m.v een gratis proefles twv € 56,00.

 

 

Informatie met betrekking tot de rijopleiding.

Waarom rijles in een Mercedes A-klasse?

Om als rijschool kwaliteit op hoog niveau te leveren is de Mercedes A-Klasse een bewuste keuze geweest om ons te onderscheiden naar andere rijscholen. 
We zijn een rijschool met méér dan 59 jaar ervaring daarom staan onze eisen naar kwaliteit, betrouwbaarheid en verkeersveiligheid hoog gepresenteerd! 
Onze lesauto is hier een groot voorbeeld van uitstraling van onze zaak tevens is het het visitekaartje naar je rijbewijs.
De Mercedes A-Klasse is een échte eyecather wat je ziet op de weg een compacte middenklasse auto die makkelijk hanteerbaar is en zéér veilig.

Denk aan assistentiesystemen bijvoorbeeld airbags, attention assist, automatische afstandsregeling distronic plus en pre safe, botswaarschuwingssysteem ( collision prevention assist), concentratiehulpsysteem en ABS. 
Onze cockpit nodigd je uit voor een rijles! 
Beleef zelf de ervaring als je rijles neemt in een Mercedes A-Klasse je coachende instructeur Ralph begeleid je op weg naar je rijbewijs. 
Rijschool Bonné een geslaagd idee!!

Waarom persoonlijke benadering?

Het is fijn om te weten met wie je te maken hebt en hoe wij te werk gaan.
Daarom bestaat de mogelijkheid voor een kennismakingsgesprek met of zonder ouders op locatie bij onze rijschool.
Het voordeel hiervan is dat we elkaar leren kennen, je kennis kunt maken met ons lesmateriaal, theorielokaal enz.
Tevens kunnen we je rijopleiding rustig bespreken zodat er geen tijd af gaat van je rijles.
Wij passen onze opleiding aan bij onze kandidaat.

Wat zijn de mogelijkheden bij verkeersopleiding Bonné?

Wij verzorgen verschillende opleidingen zoals spoedopleidingen, rijopleiding in stappen (RIS), opfriscursussen en de mogelijkheid voor 1 of meerdere lessen per week of een dubbel uur.
Bij aanmelding GEEN wachttijden.
Je wordt thuis opgehaald en afgezet.
Op een andere locatie ophalen bijv. school, werk, station, is in onderling overleg mogelijk.
Bij ons is rijles echt 60 minuten rijden zonder onnodige stops.

De stappen op weg naar je rijbewijs?

Om praktijkexamen voor de personenauto (categorie B) te mogen doen moet je eerst het theorie-examen personenauto hebben behaald.
Voor deelname aan het theorie-examen mag vanaf 16 jaar, tussentijdsetoets 16,5 jaar en het praktijkexamen moet je 17 jaar zijn. De leeftijdsgrens is 16,5 jaar voor te beginnen met je rijlessen.

Theorie voorbereiding

Theorie maakt je jezelf helemaal eigen met Speedtheorie het online leersysteem of met behulp van een theorieboek en/of vragenboek.

Theorie-examen

Het theorie-examen voor de personenauto duurt ongeveer drie kwartier, inclusief de toelichting. Je moet ongeveer een half uur voor aanvang van het examen aanwezig zijn.
Het examen bestaat uit ja/nee vragen, meerkeuze vragen, vragen waar je zelf een getal in moet vullen en vragen over hoe je zou handelen in een bepaalde verkeerssituatie (bij gevaarherkenning).
Het theorie-examen bestaat uit drie onderdelen.

  1. 25 vragen over gevaarherkenning
  2. 30 vragen over verkeersregels
  3. 10 vragen over verkeersinzicht
Wanneer ben ik geslaagd en wanneer gezakt?

Je moet minimaal 13 van de 25 vragen over gevaarherkenning en 35 van de in totaal 40 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht goed beantwoorden om te slagen.
Als je op één van deze twee punten onvoldoende scoort zak je voor het hele examen en moet je beide onderdelen opnieuw doen.

Gevaarherkenning

De vragen over gevaarherkenning beantwoordt je door aan te geven wat je in bijvoorbeeld onderstaande situatie zou doen:

  • remmen (dat wil zeggen flink snelheid verminderen of zelfs stoppen);
  • gas loslaten (dat wil zeggen extra attent zijn en voorbereid zijn op een andere gedragskeuze);
  • of niets (dat wil zeggen gewoon door blijven rijden met dezelfde snelheid).

Voor iedere vraag heb je 8 seconden de tijd om te antwoorden. Dat lijkt kort, maar in het echte verkeer moet je vaak nog veel sneller beslissen wat je doet!

Verkeersregels

Natuurlijk moet je weten wat de regels in het verkeer zijn om de borden en andere tekens in het verkeer te begrijpen. Je kennis van de verkeersregels wordt in dit onderdeel getoetst.

Verkeersinzicht

Bij de vragen over verkeersinzicht gaat het niet zozeer over wat in de wet geregeld is, maar vooral wat in een bepaalde situatie verstandig en veilig is om te doen.

Tussentijdsetoets

 Bij je opleiding voor het praktijkexamen kun je jouw vorderingen testen met een tussentijdsetoets. De toets is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen en om eventuele nervositeit weg te nemen.
De slaagkans door een tussentijdsetoets kan met twintig procent toenemen. Je vult dus vooraf het formulier zelfreflectie in dat je meeneemt naar de toets.
De toets duurt even lang als een echt examen namelijk 55 minuten.
Jouw instructeur (Ralph Bonné) rijdt mee.

Praktijkexamen

 Het praktijkexamen voor de personenauto duurt 55 minuten. Hiervan is een kwartier beschikbaar voor een introductie en voor de toelichting op de uitslag achteraf.
Je instructeur rijdt mee en is bij het eindgesprek aanwezig.

Vooraf

In het examencentrum in Herten maakt je eerst kennis met de examinator. Deze legt uit hoe het examen verloopt.
Na controle van je identiteitsbewijs overhandigt je het gesloten formulier zelfreflectie. Op dit formulier heb je vóór het examen jouw sterke en minder sterke punten in het verkeer ingevuld. Dit formulier wordt na de examenuitslag met je besproken.
Daarna volgt op de parkeerplaats een ogentest, waarbij je het kenteken van een stilstaande auto moet kunnen lezen op een afstand van ongeveer 25 meter.
Vervolgens vraagt de examinator je een aantal voorbereidings- en controlehandelingen uit te voeren aan de examenauto.

De rit

Dan begint de rit. De examinator let onder meer op jouw beheersing van de auto, kijkgedrag, voorrang verlenen en het rekening houden met andere weggebruikers. Hij beoordeelt je op zeven examenonderdelen, zoals het in- en uitvoegen, het gedrag bij kruispunten en de bijzondere manoeuvres.
Tijdens het examen rijd je een gedeelte – zo’n tien tot vijftien minuten – zelfstandig naar een bepaalde bestemming.
Als je voor dit praktijkexamen tijdens de tussentijdse toets een vrijstelling hebt verdiend voor de bijzondere manoeuvres, dan wordt dit onderdeel overgeslagen. (De vrijstelling geldt altijd alleen voor het eerstvolgende examen na jouw tussentijdse toets).

Fouten

Je krijgt tijdens het examen alle gelegenheid te laten zien wat je kunt. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer en of je de situatie meester bent. Kortom, de examinator bekijkt of je voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.

Geslaagd

Direct na afloop vertelt de examinator de uitslag in het examencentrum.
Als je bent geslaagd, bespreekt de examinator het zelfreflectieformulier met je en wordt je Verklaring van rijvaardigheid en de Verklaring van geschiktheid geregistreerd in het Centraal Rijbewijzen Register (CRB). De gemeenten en het CBR kunnen dit register raadplegen om vast te stellen of je bent geslaagd voor het examen. De registratie van de Verklaring van rijvaardigheid is drie jaar geldig en de registratie van de Verklaring van geschiktheid een jaar.

Het rijbewijs ophalen

Bij het gemeentehuis in jouw woonplaats kun je, tegen overlegging van een pasfoto, legitimatie en het vereiste bedrag, jouw rijbewijs aanvragen. Om bij de gemeente voor het rijbewijs in aanmerking te komen, moet je op het moment van aanvraag in Nederland wonen en in het jaar daarvóór minstens 185 dagen in Nederland hebben gewoond.

Gezakt

Wanneer je bent gezakt, licht de examinator toe welke onderdelen onvoldoende waren. Het uitslagformulier met deze punten kun jezelf achteraf uitdraaien. Het is verstandig deze punten te bespreken met je instructeur in verband met de vervolglessen.
Daarna bespreekt de examinator het formulier zelfreflectie met je. Wanneer jouw antwoorden op het zelfreflectieformulier verschillen van de bevindingen van de examinator, is het verstandig dit ook met jouw instructeur te bespreken.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
07:00 – 22:00 uur

Zaterdag:
07:00 – 18:00 uur

 

Contact

Verkeersopleidingen Bonné

Ralph & Laura
Kanunnik Willemsestraat 11
6077 AH Sint Odiliënberg

T: 0475 – 531617
M: 06 – 23463306
E: verkeersopleidingen.bonne@gmail.com

Rijschoolnummer: 9759×1

Kvk: 13011495